Bellingham Ob / Gyn

Bellingham, WA

This project received the 2013 Northwest AIA Design Award

We thoroughly enjoyed creating a beautiful, relaxing, and contemporary clinic space for the Doctors, staff, and patients at Bellingham Ob/Gyn (BOGA). The Doctors’ desired an efficient and positive work environment for the staff, and a space that will help relax the potentially stressed patient, while

celebrating the joy of expecting parents. An organic looking pendant light illuminates the high-ceiled entrance, while a custom Gingko leaf curved partition creates a natural feeling of privacy at the front desk. While waiting for their appointments, patients are surrounded by a graceful and undulating ripple-effect sculptural wall, warm golden finishes, calming scenic art, and an abundance of natural light. The corridors and exam rooms feature warm residential-feeling finishes, with luxury vinyl wood-looking flooring, warm fabrics and wall coverings, fresh colors, and soft lighting. The environment exudes the Doctors’ wishes for an uplifting and relaxing environment for everyone.

(Building architecture by RMC Architects)